Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana s’ha pogut conèixer com era la vida de la dona al segle X a Olèrdola

Tot i que estava activada la prevenció d’incendis al Parc d’Olèrdola aquest dissabte es va mantenir l’activitat prevista al conjunt monumental amb la segona sessió dels Vespres al Castell.

Aquest segon dels vespres al castell començava amb dues visites a càrrec dels especialistes del conjunt històric. En una d’aquestes visites es podia conèixer la vida de la dona al segle X. Una vida que s’ha pogut estudiar gràcies a la documentació, sobretot dels testaments, i que constata que la dona tenia més poder en aquell moment que no pas posteriorment en època medieval.
S’explicava com era la dona al segle X mitjançant el cas de l’Ermegodo, una dona que va existir realment a l’època i fent un recorregut pel conjunt monumental.
El conjunt d’Olèrdola està celebrant enguany el centenari de l’inici de les primeres excavacions arquològiques.
El balanç de les dues sessions dels Vespres ha estat molt positiu. Han comptat també amb actuacions musicals rellevants. Per exemple Laura Andrés ha presentat el seu primer disc en solitari en el marc dels Vespres d’estiu al castell d’Olèrdola. El disc es titula #Blanc i és intimista, ple d’emoció, que convida a celebrar la vida i a reflexionar de manera creativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: