Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Salut fa una crida a reduir la interacció social

Salut fa una crida a reduir la interacció social

Salut fa una crida a reduir la interacció social per frenar els contagis de la Covid-19 per l’alta virulència de la variant Delta.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha destacat la importància d’aturar la transmissió de la Covid-19 i ha fet una crida a «limitar les interaccions socials i a reduir-les a la bombolla ampliada», és a dir, a un grup estable, reduït i acotat de persones amb qui s’estableixen relacions familiars, laborals, escolars o recreatives.

Cabezas ha explicat que la variant predominant d’aquesta cinquena onada és la Delta, que ha afirmat és «especialment contagiosa i amb corbes més explosives». Ha assenyalat que té un període d’incubació més curt que l’Alfa, més temps de contagi i major transmissibilitat que es relaciona també amb una major càrrega viral i amb una major eficàcia infectant les cèl·lules.

També ha indicat que «la cinquena onada és la que té més joves hospitalitzats. Només comparant-la amb la quarta onada ja serien 9 anys menys». Així, un 31% de les persones hospitalitzades són menors de 40 anys enfront d’un 10% de l’onada anterior. També té una mitjana de menys dies per hospitalització per tractar-se d’un perfil més jove.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: