Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Mossèn Trens, incorporat al Repertori de Col·leccionistes de Catalunya

Mossèn Trens, incorporat al Repertori de Col·leccionistes de Catalunya

Manuel Trens ha estat incorporat com a col·leccionista d’art al Repertori de Col·leccionistes i Col·leccions d’art i Arqueologia de Catalunya.

Aquest mes de juliol la fitxa biogràfica de l’erudit i sacerdot vilafranquí Manuel Trens Ribas (1892- 1976) ha estat incorporada al repertori que porta a terme en línia l’Institut d’Estudis Catalans. Es tracta d’una àmplia ressenya de la professora de la URL Sílvia Coll-Vinent que ha comptat, entre d’altres, amb la col·laboració de Vinseum. El museu ha ofert l’autorització per a reproduir diverses imatges i fotografies històriques de les principals peces de la col·lecció d’art Manuel Trens, que és dipositada al seu fons.

La fitxa del vilafranquí incorpora una àmplia nota biogràfica i referències sobre els seus postulats noucentistes, així com la labor de Trens com a promotor de les Exposicions d’Art del Penedès, la primera de les quals, celebrada a Vilafranca el 1926, és considerada com l’origen de la seva col·lecció i del mateix Museu de Vilafranca.

La informació és consultable a la xarxa a www.rccaac.iec.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: