Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Manuel Trens centra una conferència en el marc de Sant Jocund

La conferència ‘Actualitat de l’obra del vilafranquí mossèn Manuel Trens’ ha posat de manifest la vigència de la figura del vilafranquí.

Dijous de la setmana passada tenia lloc a la sala Mossèn Vinyeta el darrer acte preparat per la Comissió de Sant Jocund per commemorar la festivitat d’aquest copatró de Vilafranca. L’historiador i filòleg Joan Solé Bordes va pronunciar la conferència ‘Actualitat de l’obra del vilafranquí mossèn Manuel Trens’ tot destacant la vigència de la figura d’aquest estudiós vilafranquí mort fa quaranta anys.

Catalogar la seva biblioteca significarà conèixer en profunditat el tipus d’obres que llegia i treballava l’erudit, que també havia exercit de traductor de textos en diferents idiomes.
Solé Bordes destacava el pes que va tenir Mossèn Trens en molts aspectes, entre els quals l’existència de l’actual Vinseum.

Aprofitant la conferència es van posar a la venda, a un preu especial, exemplars del llibre de mossèn Trens “Vilafranca, senyora vila i altres proses” publicat l’any 1990.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: