Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Firart celebrarà la seva 33ena i darrera edició aquest 2021

Els administradors i administradores de la festa major de Vilafranca i els organitzadors del Firart han anunciat aquest dilluns que enguany se celebrarà la seva 33ena i darrera edició.

La fira d’autoservei d’art en petit format comptarà aquest 2021 amb la participació de quaranta dos artistes, la majoria del Penedès, que han estat convidats pels organitzadors. Cada un d’ells aportarà unes quinze peces de petit i mitjà format.

El Firart va ser impulsat per Quim Jubert, Ramon Nadal i Ricard Rafecas a partir d’una iniciativa semblant que s’havia posat en marxa a Barcelona poc abans del 1988. El Firart va néixer amb la voluntat d’apropar l’art contemporani al gran públic a través de l’exposició i venda d’obres originals a preus molt assequibles i en un sistema d’autoservei que servís per trencar les barreres d’accés a l’art entre els més joves i els no iniciats.

Des d’aquell any, el Firart ha estat una part més de la festa major de Vilafranca. L’únic any que no es va celebrar va ser el 2020, en motiu de la pandèmia. Després de tant de temps, els organitzadors consideren que s’ha esgotat el format i que han de sorgir noves fórmules per a mantenir vives les arts visuals durant la Festa Major.

Per aquests 33 anys de Firart han passat uns 600 artistes, com destacaven els organitzadors.

El Firart ha contribuït a la festa major de Vilafranca durant tots aquests anys amb una important aportació econòmica, mitjançant la subhasta de les obres que gratuïtament cedeixen els artistes. A més, de l’any 1994 al 2019 es va esdevenir el Premi Nadal per tal de fomentar el mecenatge empresarial en el món de l’art. L’última subhasta del Firart es farà el dia 1 de setembre al pati de l’escola Estalella i Graells i la dirigirà Jordina Biosca, narradora i actriu vilafranquina.

L’exposició del Firart s’inaugurarà a la Capella de Sant Joan el proper dissabte 21 d’agost a les 8 del vespre i es podrà visitar del 22 al 26 d’agost, de les 19 a les 22h, i del 27 d’agost a l’1 de setembre, de les 12 a les 14h i de les 19 a les 22h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: