Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les demandes a Càritas han augmentat en un 32% arran de la pandèmia

Les llars amb menors i les persones en situació irregular són les que estan patint les pitjors conseqüències d’aquesta situació.

La pandèmia de Covid-19 ha portat una crisi sanitària, econòmica i social arreu del món. Al nostre territori també s’ha notat i molt. Ho certifiquen les xifres facilitades per Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. Segons la memòria 2020 sobre les atencions fetes per Càritas Diocesana i les diferents Càritas parroquials a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Llobregat, Garraf i part de l’Anoia, més de 7.100 llars han estat ateses i 18.460 persones s’han beneficiat de l’acció de Càritas el 2020, un augment del 32% respecte el 2019. Ho explica el coordinador territorial Josep Francesc Canals.

El treballador social de Càritas, Miquel Aiguadé, explica que en aquest darrer any s’han trobat amb casos realment difícils de persones que no han pogut ni cobrir els seus drets bàsics.
Segons Càritas, el perfil d’usuaris de l’entitat en els temps que corren podem ser tots. De fet, un 30% de les demandes en aquest darrer any han estat noves, de persones que mai abans havien necessitat aquest tipus d’ajuda. És el cas del Marcos Farías.
El Marcos i la seva família s’estan recuperant d’aquest tràngol i ja no necessiten cap ajuda de Càritas. Però encara queden moltes famílies que ho estan passant realment malament i Càritas Diocesana segueix donant-los un cop de mà. Els ajuden amb l’habitatge, el menjar i, fins i tot, als infants se’ls fa un reforç escolar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: