Dilluns, 29 de Novembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La DO Penedès presenta un distintiu per identificar els vins elaborats únicament amb Xarel·lo

La DO Penedès presenta un distintiu per identificar els vins elaborats únicament amb Xarel·lo

Aquest distintiu el podran demanar tots els cellers que estiguin sota l’empara de la DO Penedès i es col·locarà a l’ampolla del vi.

Aquesta iniciativa neix en el plenari del Consell Regulador de la DO Penedès amb l’objectiu de donar visibilitat als vins d’aquestes característiques que s’elaboren dins de la denominació d’origen i, concretament, amb la varietat estrella penedesenca per tal de posicionar-la com a varietat de referència.
La DO Penedès ha remarcat que aquest nou distintiu és opcional i només poden col·locar-se en ampolles de vi qualificades com a 100×100 Xarel·lo, amb prèvia justificació de traçabilitat. A més caldrà que hagi obtingut una puntuació de 72 punts sobre 100 o superior en el comitè de tast que qualifica els vins DO Penedès. Els cellers el podran demanar al mateix temps que el distintiu de control d’embotellat.
Amb una producció de més de 700 hectàrees, la Xarel·lo és la varietat més conreada dins de la DO Penedès. Amb una excel·lent adaptació als climes i terrers del nostre territori, produeix raïms molt equilibrats i de gran qualitat, especialment els de vinyes velles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: