Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els experts recomanen canviar els hàbits i estudiar les factures de la llum per estalviar

Ara passarem de 6 tarifes diferents a una única amb discriminació horària. Hi haurà 3 franges horàries: la punta, la plana i la vall.

Aquest dimarts 1 de juny va entrar en vigor la nova tarifa a la factura de la llum. Una modificació que afecta únicament la part regulada: els peatges i els càrrecs. Però malgrat tot, es notarà a la factura i ens obligarà a canviar els hàbits de consum. La Marta Marsó de l’empresa d’assessorament energètic Instatec explicava l’objectiu d’aquests canvis.

Ara passarem de 6 tarifes diferents a una única amb discriminació horària. Hi haurà 3 franges horàries: la punta, la plana i la vall. Les hores punta, de 10h a 14h i de 18h a 22h seran les més cares. Les hores vall seran les més barates i aniran de 00h a 8h i els caps de setmana i festius. I les planes seran un punt intermig entre les puntes i les vall amb un horari de 8h a 10h, de 14h a 18h i de 22h a 00h. Giralt recomana als usuaris revisar i entendre la seva factura i adaptar els hàbits de consum a les franges horàries.

Des d’Instatec afirmen que aquests canvis seran beneficiosos per al medi ambient però, a la vegada, els consumidors poden arribar a notar increments a les seves butxaques si no modifiquen els seus hàbits. Marta Marsó explicava perquè és tan cara l’energia elèctrica.
A Instatec ens recomanen, en la mesura del possible, instal·lar plaques fotovoltaiques i fabricar així la nostra energia amb l’objectiu d’estalviar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: