Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CSAPG ha iniciat la transició energètica i ecològica a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf inicia la transició energètica i ecològica a l’hospital de Vilafranca, amb un estalvi previst del 20%.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha iniciat la transició energètica i ecològica a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. L’objectiu de reduir ineficiències i consums innecessaris d’energia, tant de gas com d’electricitat.

Les auditories energètiques fetes l’any 2016 van servir al Consorci per fer un pas endavant i dissenyar una posada al dia de les instal·lacions que permetés la transició energètica i ecològica dels seus hospitals a Vilanova, Sant Pere de Ribes i Vilafranca. Les actuacions que s’han dut a terme han consistit en la substitució de les calderes per unes de més eficients i de les lluminàries per tecnologia LED.

També s’han ampliat i millorat els sistemes de regulació i control automatitzat de les instal·lacions perquè que no hi hagi consums innecessaris d’energia quan els espais no estan ocupats. En el cas concret de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, una altra de les mesures ha estat la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

Amb la implantació d’aquestes accions, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès aconseguirà a partir d’aquest any 2021 uns estalvis anuals del voltant del 20%.

Altres mesures són la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, un servei gratuït tant per usuaris externs com per treballadors.

Totes les actuacions formen part d’una estratègia global del Consorci per reduir la demanda d’energia, ser més autosuficients amb la instal·lació d’energies renovables, reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera, renovar els equips menys eficients energèticament i generar estalvi econòmic.

Aquesta posada al dia de les instal·lacions en l’àmbit energètic s’ha de complementar en els propers anys amb un pla de millora que el Consorci ha xifrat en 47 milions i mig d’euros. Aquest pla inclouria una ampliació de les instal·lacions dels hospitals. En el cas de Vilafranca, l’ampliació estaria vinculada a una àrea dedicada a la diàlisi i aules de formació.

Tornant a l’àmbit energètic, a banda de les actuacions realitzades, el Consorci promou que les empreses subministradores d’electricitat dels centres es comprometin a què un 50% de les fonts d’energia que reben siguin d’origen renovable.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf continuarà implantant noves mesures que contribueixin a ser més sostenibles i millorar el medi ambient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: