Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Descobreixen una nova espècie d’ortòpter endèmic de Catalunya

Descobreixen una nova espècie d’ortòpter endèmic de Catalunya

La nova espècies va ser descoberta per Josep Maria Olmo del servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat i agents rurals de l’Alt Penedès i l’Anoia.

La descoberta es va produir el 2016 a la Plana d’Ancosa, a la serra de la Llacuna. Ara, després de diversos tràmits i verificacions científiques internacionals, se n’ha publicat la seva descoberta a la revista especialitzada Zootaxa.

El nou insecte ha estat batejat amb el nom científic de Pycnogaster ribesiglesiasii en honor als agents rurals Xavier Ribes i David Iglesias, assassinats en acte de servei a Aspa el gener de 2017. El nom comú de la nova espècie és Somereta Davier.

Els ortòpters són insectes pterigots hemimetàbols, de dimensions mitjanes o grans, que tenen el cos cilíndric, cap allargat, el primer parell d’ales elitroides i el segon membranoses, aparell bucal mastegador i tercer parell de potes més desenvolupades que els altres dos parells. Pertanyen a aquest ordre les llagostes, els grills o els saltamartins, entre altres. Arreu del planeta hi ha 20.000 espècies d’aquest tipus d’insecte. A Catalunya es calcula que n’hi més de 160.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: