Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès Circular s’adhereix a ‘Porta a Residurecurs’, per reaprofitar recursos empresarials

D’aquesta manera s’amplia les possibilitats de donar sortida a recursos d’empreses de la comarca, ja que és una plataforma que arriba a tot el territori català.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, acompanyat d’una tècnica del Consell de Cambres de Catalunya ha presentat aquest projecte que pretén facilitar el contacte entre empreses per tal d’aprofitar els residus que generen i que d’aquesta manera es converteixen en recursos. De fet al Penedès ja existia una experiència en aquest sentit, el ‘Penedès Circular’, que procurava aquest reaprofitament dels residus industrials; i ara el que es fa és sumar-se a la Borsa de Subproductes i Matèries primeres de Catalunya en aquesta plataforma ‘Porta ResiduRecurs’.

Montfort ha destacat la importància de la sinergia entre diferents administracions i entitats, que tenen el paper de coordinar per generar oportunitats a l’entorn de la recuperació dels residus, que suposarà més feina, més recursos, més innovació i eficiència, millor reputació i millora ambiental. El residu que es llença costa diners, i en canvi és un valor que pot ser aprofitat al territori.

Porta ResiduRecurs és una plataforma marketplace de la Borsa de Subproductes i matèries primeres de Catalunya, que funciona d’una banda com una eina estratègica d’informació i visibilització de l’existència de recursos industrials i, per un altre costat, com a recurs per a empreses que busquen recursos no convencionals per aplicar en el seu procés.

Segons ha explicat la responsable de la borsa al Consell de Cambres de Catalunya, Montse Monedero, es tracta d’una eina pública i gratuïta, que està a disposició de les entitats locals públiques i privades per generar economia local, territorial, i per fomentar la col·laboració entre empreses i l’exploració de noves oportunitats de negoci per optimitzar i millorar l’eficiència en l’ús de recursos.

Penedès Circular col·labora des de principis d’any amb la Borsa de Subproductes per impulsar el projecte al territori en col·laboració amb la Federació Empresarial Gran Penedès.

A la plataforma ResiduRecurs s’han publicat fins ara 3 anuncis d’empreses del Penedès que ofereixen productes de sarment de vinya, taps de suro i peces de plàstic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: