Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Capella dels Dolors es rehabilitarà i serà d’us del Vinseum

El Bisbat de Sant Feliu i l’Ajuntament de Vilafranca han signat un acord per la cessió i rehabilitació de la Capella dels Dolors.

Aquest dissabte s’ha fet públic l’acord signat pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, per a la cessió temporal de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors al Vinseum. Aquest acord suposa que l’Església cedeix per un termini de 30 anys prorrogables al Vinseum l’esmentada capella, del segle XVIII, per a l’exposició dels fons de béns artístics religiosos i per a actes de caire cultural i artístic del Museu. Aquesta cessió no implica la pèrdua de la propietat ni el caràcter de centre de culte de la capella.

La signatura es va fer la setmana passada de forma digital. A l’acte de presentació no hi va poder assistir l’alcalde i en la seva representació hi havia les regidores Xell Montserrat i Dolors Rius. Montserrat posava en valor la conservació del patrimoni i Rius afegia l’ampliació de l’oferta turística.

El Vinseum es compromet a portar a terme les obres de rehabilitació de la capella, que en aquests moments presenta moltes deficiències.
5’’

El bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, destacava la importància de l’acord i agraïa la predisposició de l’ajuntament de Vilafranca.

Les dues parts valoren positivament l’acord que servirà per a la millora de l’edifici i per al seu ús cultural i artístic del patrimoni religiós del Vinseum, la qual cosa suposa un benefici per a la vila i per a tota la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: