Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Wine Bars es consoliden com a proposta enoturística en aquesta època de pandèmia

Les restriccions en la mobilitat, els aforaments reduïts i la demanda d’espais oberts per poder fer petites trobades han potenciat els wine bars al Penedès.

Es tracta d’espais que ofereixen els cellers, normalment a l’aire lliure, per tal de poder degustar els seus vins mentre es fa també algun tast gastronòmic.

Una de les propostes que trobem és a Font-rubí, a l’Heretat Mont-rubí. Des de setembre de l’any passat van obrir un espai de wine bar, que ha anat funcionant de manera intermitent a causa de les restriccions, i que ara des de febrer ha anat acollint cada cop més visitants d’arreu de Catalunya. Com explica Alejo Peris, director de Mont rubí, la voluntat és potenciar el turisme gastronòmic.

Una altra de les propostes que s’ha sumat a l’oferta que te el Penedès és a la Finca Viladellops, a Olèrdola, on han volgut potenciar la seva proposta enoturística sumant l’oferta gastronòmica amb el restaurant Gat Blau de Vilafranca. El propietari de Viladellops, Marcelo Desvalls, considera que aquest tipus de proposta posa més en valor el caràcter vitivinícola del Penedès.

Des del Gat Blau, Olga Guasch comentava que l’objectiu és poder fer una oferta gastronòmica sumant territori i els vins de Viladellops.

En tots els casos aquesta proposta ha permès recuperar l’activitat turística en els cellers del territori, que poden aprofitar per acollir visites, i donar a conèixer els seus espais ara per ara bàsicament a visitants del territori català. Amb la mirada posada en els propers mesos esperant que les mesures al voltant de la covid els permetin mantenir-se oberts i de cara a l’estiu puguin acollir ja visitants de fora de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: