Dimecres, 12 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Procicat i el Govern posaran fi al confinament comarcal a partir de dilluns vinent

Aquest migdia hi ha hagut la compareixença de la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya a causa de la COVID.

Tot i alertar que continua sent greu la xifra de 500 pacients a les UCI, es parla d’una certa estabilització. Per això la Generalitat ha decidit permetre la mobilitat per tot Catalunya a partir de dilluns vinent, dia 26, sense limitacions per comarques, vegueries ni regions sanitàries. El confinament comarcal fa 18 dies que està vigent, quan es va recuperar després de la Setmana Santa, uns dies en què es va permetre la mobilitat per Catalunya, sempre i quan fos amb les persones convivents. L’augment de la mobilitat que hi va haver a principis de mes, durant la Setmana Santa, no ha fet augmentar els contagis ni les hospitalitzacions. De moment, però, es manté el toc de queda a les deu de la nit i també es mantenen els mateixos horaris per a bars i restaurants, que han de tancar portes a les cinc de la tarda. D’altra banda es recupera la presencialitat dels alumnes a Batxillerat i Cicles i els actes esportius i religiosos passen del 30% al 50% d’aforament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: