Dimecres, 17 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alerten que el pas de mercaderies podria acabar col·lapsant la R4

L’Associació Pro Vegueria Penedès lamenta que la manca de planificació al Penedès dificulta que es puguin organitzar serveis com ara el servei ferroviari o la instal·lació d’equipaments.

El Pla Territorial parcial del Penedès està en aquests moments en una fase molt embrionària, i la previsió és que fins el primer trimestre de 2022 no hi hagi un avanç del Pla redactat. Des de l’Associació Pro Vegueria Penedès es considera que es va amb retard en tota aquesta planificació, que ha de preveure temes importants com la instal·lació d’energies renovables però també per exemple els relacionats amb la mobilitat i la connectivitat entre els territoris del Penedès i els del seu entorn.

En aquest camp, el trànsit ferroviari tant de passatgers com de mercaderies centren el debat. El pas de l’Alta Velocitat per el Penedès i el fet que no hi hagi per exemple una parada a Vilafranca és un punt de preocupació; però també el fet que les mercaderies puguin acabar col·lapsant la R4 sinó es desenvolupa un eix transversal ferroviari.

Sobre aquesta qüestió, Fèlix Simón apuntava també que l’Associació ha arribat a un acord de col·laboració amb FERRMED, entitat que centra la seva activitat en estudiar la planificació dels serveis ferroviaris de mercaderies a nivell europeu i amb qui Pro Penedès pensa que poden sumar sinergies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: