Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Romeu presenta ‘La mort del príncep’

L’historiador i llibreter, Jordi Romeu, presentarà el proper dijous a l’auditori de Vinseum, el seu llibre ‘La mort del príncep. Ficció, literatura i realitat història a Il Gattopardo’

Amb aquest volum es va adjudicar la 36a edició del Premi d’Assaig Josep Vallverdú, un dels més prestigiosos del panorama actual de les lletres catalanes en la modalitat d’assaig. A la presentació, que començarà a les 7 del vespre, hi intervindran el periodista cultural i escriptor, Pep Antoni Roig, i l’historiador, Ramon Arnabat. L’acte ha estat organitzat per La Cultural Llibreria.
La mort del príncep és un lectura en clau historiogràfica de la famosa novel·la de Giuseppe Tomasi di Lampedusa sobre la decadència d’una família aristocràtica a Sicília durant el moment de la unificació italiana i dels esforços per retenir una part de l’hegemonia perduda en una nova societat en procés de gestació, regida per uns grups socials i un valors molts diferents dels de la vella noblesa. El llibre de l’autor penedesenc proposa un recorregut per la realitat històrica de Il Gattopardo utilitzant com a elements d’anàlisi altres autors sicilians que en les seves novel·les han tractat aquest període crucial per a la història de Sicília i de la formació d’Itàlia com a estat unificat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: