Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Romeu ha presentat ‘La mort del príncep’ amb el que va guanyar el Premi Josep Vallverdú

Es tracta d’una lectura en clau historiogràfica de la novel·la de Giuseppe Tomasi di Lampedusa sobre la decadència d’una família aristocràtica a Sicília durant el moment de la unificació italiana

Aquest dijous a la tarda, l’Auditori de Vinseum acollia la presentació del llibre ‘La mort del príncep. Ficció, literatura i realitat història a Il Gattopardo’ de l’historiador i llibreter Jordi Romeu. Amb aquest volum es va adjudicar la 36a edició del Premi d’Assaig Josep Vallverdú, un dels més prestigiosos del panorama actual de les lletres catalanes en la modalitat d’assaig. La mort del príncep és un lectura en clau historiogràfica de la famosa novel·la de Giuseppe Tomasi di Lampedusa sobre la decadència d’una família aristocràtica a Sicília durant el moment de la unificació italiana i dels esforços per retenir una part de l’hegemonia perduda en una nova societat en procés de gestació, regida per uns grups socials i un valors molts diferents dels de la vella noblesa. Romeu explicava quina és la reflexió que vol fer.

El llibre utilitza com a elements d’anàlisi altres autors sicilians que en les seves novel·les han tractat aquest període crucial per a la història de Sicília i de la formació d’Itàlia com a Estat unificat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: