Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC sol·licita que s’habiliti el trànsit a tractors per la C-15 durant la campanya agrària

L’organització agrària reclama que es realitzin les adequacions necessàries per garantir la circulació segura dels vehicles agrícoles per els vials de la C-15.

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya ha presentat un escrit al
Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat perquè es permeti el trànsit excepcional de maquinària agrícola per la carretera C-15 durant l’època de la collita del cereal i la verema, entre el 20 de juny i el 20 d’octubre, en funció de les necessitats de la collita.

En aquest sentit l’organització ha participat en l’elaboració del projecte de traçat i de l’estudi d’impacte ambiental ‘Millora general, condicionament de la carretera C-15, i la millora de la seguretat viària a la carretera C-37, entre Vilafranca-Vilanova del Camí-Manresa’. Tanmateix JARC considera que la promesa dels condicionaments i millores d’aquestes carreteres s’ha incomplert i l’organització torna a demanar que es tracti l’adequació de les deficiències als vials alternatius de la C-15.

L’organització agrària remarca que cal habilitar els trams entre Igualada i Puigdàlber. Aquest itinerari encara no reuneix les condicions necessàries per a la circulació de vehicles agrícoles, i més concretament, al tram abans d’arribar a la carretera BV-2126 i el nou itinerari entre els enllaços de Puigdàlber i Torrelavit.

També entre la sortida 11, a l’alçada de la benzinera Petrocat Olèrdola Petit, i com a mínim fins a la sortida 13 direcció Vilafranca. Aquest tram reuneix les condicions òptimes per garantir la circulació amb seguretat dels tractors, permetent realitzar el trajecte pel carril dret i un ample voral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: