Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Banc de Sang fa una una crida als donants de plasma de Vilafranca que hagin passat la Covid

En el marc de la campanya ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’ es fa aquesta crida per tal que a banda de les donacions de sang, es pugui recollir també plasma de persones que han passat la Covid.

L’espai jove La Nau acull aquest dilluns una nova edició de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’, del Banc de Sang i Teixits de la Generalitat. És el cinquè any que Vilafranca participa en aquesta campanya, amb la presència del Parc de Bombers de la vila que enguany han centrat el seu suport en fer difusió a través de les xarxes socials i en ser presents també en els punts de donació. La campanya vol sumar més de 5.000 donacions entre els 44 municipis que hi participen en els dies previs a Setmana Santa, quan la donació baixa al voltant d’un 25%.

A més en aquesta edició s’ha fet una crida a persones que han passat la Covid per al que s’acostin a donar plasma. Això es fa per que segons els estudis que s’han estat fent, s’ha demostrat que aquest plasma subministrat a malalts de Covid ajuda a passar la malaltia de manera menys greu, com explica la tècnica de promoció del Banc de Sang Marta Hernández.

Aquesta campanya normalment es feia a la Rambla de Sant Francesc, per enguany s’ha traslladat a La Nau per donar més garanties de seguretat sanitària als donants i al personal del Banc de Sang. La regidora de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, recordava la importància de donar sang, tot i la situació de pandèmia.

El degoteig de donats ha estat continuat al llarg del matí, persones que havien ja reserva prèvia per poder fer la donació. També els donants de plasma han de fer aquesta reserva, bàsicament també per que en aquest cas calen uns tres quarts d’hora per completar la donació, i per que s’ha de fer amb una màquina específica que recull el plasma de la sang.

Aquest dilluns eren unes 90 les persones que s’havien apuntat per donar sang, i dotze donants de plasma. D’aquests, la meitat eren persones que havien passat la Covid.

Des del Banc de Sang apunten que a partir del proper mes d’abril es faran campanyes específiques de de donació de plasma a La Nau, que se sumaran a les ja habituals de sang que es fan a Cal Figarot cada mes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: