Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Edicions Andana recupera dos textos fonamentals de l’obra de Francesc Pujols

Edicions Andana recupera dos textos fonamentals de l’obra de Francesc Pujols

L’estudi introductori que acompanya els dos assaigs de Pujols porta per títol ‘De ciència, religió i filosofia en Pujols’ i és obra del vilafranquí Joan Cuscó.

El 1921, enguany fa cent anys, Francesc Pujols donava a conèixer dues de les seves obres més importants, ‘L’evolució i els principis immutables’ i ‘La religió i la moral’, dues obres bàsiques per comprendre el que pensava sobre la religió, sobre la ciències i sobre els lligams que hi ha entre la ciència contemporània, el sentiment religiós i la filosofia.
En ell s’hi analitza el pensament global del filòsof de la Torre de els Hores i s’hi contextualitzen les dues obres que ara s’han reeditat. L’obra, que ha comptat amb el suport de la Fundació Francesc Pujols de Martorell, se suma als esforços que, des de ja fa uns anys, s’estan fent per recuperar i posar al dia l’obra d’aquest pensador, d’ascendència vilafranquina, que encara avui es força desconegut. Pels propers dies 7 i 14 d’abril la Fundació Francesc Pujols organitza dues xerrades amb la finalitat de donar-los a conèixer, que es faran telemàticament, seran obertes a tothom i aniran a càrrec de Joan Cuscó.

Per més informació:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: