Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Concentració ciutadana en contra de l’ingrés a la presó dels líders independentistes

Aquest dimarts al vespre es van fer diverses concentracions ciutadanes a Catalunya. A Vilafranca va ser a les vuit del vespre a la plaça de la Vila convocada per Òmnium i la ANC.

Aquest dimarts han confluït dos fets que afecten als polítics catalans que van protagonitzar el referèndum de l’1 d’octubre. Primer a nivell europeu. Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ja no tenen immunitat parlamentària. El Parlament Europeu els la va retirar ahir i va concedir el suplicatori demanat pel Tribunal Suprem perquè puguin ser extradits a Espanya i jutjats per l’1-O. Just unes hores més tard també els set líders independentistes empresonats a Lledoners van tornar al centre penitenciari. A partir d’ara, només podran sortir amb permisos puntuals, després que el jutge de vigilància penitenciària els hagi revocat el tercer grau.

Arran d’aquests fets aquest dimarts al vespre es van fer diverses concentracions ciutadanes a Catalunya. A Vilafranca va ser a les vuit del vespre a la plaça de la Vila convocada per Òmnium i la ANC.

El president d’Òmnium Cultural a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, considera que l’actuació repressiva de la justícia espanyola, coincident amb la votació europea, va ser un acte premeditat.

Per la seva banda, Esther Güell, membre del Secretariat Nacional de la ANC, indica que “malgrat la continuació de la deriva repressiva de l’Estat l’independentisme continua sent majoria a Catalunya i no es rendirà”.

La convocatòria en suport als polítics presos i als exiliats es va fer reclamant l’amnistia i l’autodeterminació, i coincidint també amb la trobada diària dels Músics per la Llibertat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: