Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El món de l’orgue centra una conferència i un concert a Vilafranca

L’organista vilafranquí Jonatan Carbó va ser l’encarregat de conduir la xerrada ‘A Vilafranca, estem per orgues’ i Jaime González Sierra-Moreno va oferir un concert a la Basílica.

L’organista vilafranquí Jonatan Carbó va ser l’encarregat de conduir la xerrada ‘A Vilafranca, estem per orgues’, que tenia lloc el dissabte a la tarda dins el cicle ‘A l’Agrícol parlem de música’.

Carbó va endinsar el públic de la xerrada en el particular món d’aquest instrument singular, molt present en la nostra tradició cultural però, alhora, força desconegut. A través de la seva pròpia experiència com a organista, Carbó va parlar dels nombrosos camps que tenen a veure amb l’orgue, des de l’organologia i la història, fins als compositors i les seves obres.

Carbó també va presentar el concert que tindria lloc l’endemà de la xerrada a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca.
El concert estava protagonitzat per Jaime González Sierra-Moreno, un jove organista madrileny que ara estudia a l’ESMUC. González va oferir un concert d’una hora amb música romàntica alemanya i francesa, concretament amb obres de Mendelssohn i Franck. Per al jove organista, oferir un concert en directe tal i com estan les coses era una bona oportunitat per oferir una estona de desconnexió al públic.

El concert estava organitzat per l’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: