Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja Alt Penedès ha vist augmentar el nombre de voluntaris en aquest darrer any

En una situació d’excepcionalitat marcada per la pandèmia, Creu Roja Alt Penedès ha vist com es rejovenia la seva llista de voluntaris, amb prop d’un centenar de noves incorporacions

La situació provocada per la pandèmia ha obligat a Creu Roja a modificar tots els seus projectes per mirar de continuar donant resposta a les necessitats dels seus usuaris. Per exemple en el reforç escolar es van recollir propostes de treballs i deures a les escoles per portar-los a casa dels infants i després tornar-los a l’escola. I es va potenciar també el suport a la gent gran i persones que no podien sortir de casa per acostar-los el que necessitessin, com explica la presidenta de Creu Roja Alt Penedès Àngels Matas

Matas remarca que ha estat una feina intensa i molt rellevant que s’ha pogut desenvolupar gràcies a la col·laboració dels voluntaris de l’entitat. En aquest sentit destaca que el 2020 han vist com més d’un centenar de persones s’han afegit a la llista de voluntaris de Creu Roja Alt Penedès.

Projectes com els de les targetes menjador, o les que es faciliten per tal de poder cobrir altres necessitats bàsiques seran se’ns dubte importants aquest 2021.

Matas comenta també que han notat un canvi en la tipologia de les persones que s’acosten a Creu Roja. Ha quedat palès, explica, que qualsevol persona pot trobar-se en una situació de vulnerabilitat.

Des de Creu Roja es preveu al llarg d’aquest 2021 poder reprendre alguns dels serveis que s’han aturat, com ara els d’acompanyament que es fan a l’Hospital Comarcal o a Ampert en el trasllat de malalts oncològics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: