Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pinnae preveu que el centre de dia de la casa Berch i Galtés estigui en marxa a finals d’any

La inversió prevista, entre l’adquisició, la rehabilitació i l’equipament material, és de poc més d’un milió d’euros.

A principis de setmana, la Fundació Pinnae va anunciar l’adquisició de la casa Berch i Galtés a través d’un acord amb la família propietària, Nicolàs Magrinyà. La casa, situada al número 15 del carrer Bisbe Morgades, es convertirà en l’equipament ‘Fundació Pinnae – Centre de dia Jaume Nicolàs’ i estarà gestionat per l’equip de la residència Inglada Via.

El president de la Fundació Pinnae, Martí Solé Bordes, explica que feia temps que havien detectat la necessitat d’aquest tipus de servei. Per això, a banda del servei de Centre de dia que s’oferia a Inglada Via, van iniciar la construcció de 16 apartaments tutelats per a gent gran al carrer Sant Bernat. Uns apartaments que estaran en marxa en el termini d’un o dos mesos, segons Solé.

Amb el nou projecte de la casa Berch i Galtés, la Fundació Pinnae amplia l’oferta de places de centre de dia. Solé preveu que l’equipament comenci a funcionar ja a finals d’aquest any 2021.

La casa Berch i Galtés es convertirà en un centre de dia amb capacitat per a 40 places. Es preveu que obri de vuit del matí a nou de la nit, de manera que, des de la Fundació, creuen que podrà donar servei a un centenar de persones.

El projecte de rehabilitació de l’edifici tindrà en compte el valor patrimonial de l’immoble, segons explica Solé.

El president de la Fundació Pinnae apunta que aquest projecte compleix diverses funcions.

La inversió prevista, entre l’adquisició, la rehabilitació i l’equipament material, és de poc més d’un milió d’euros. Es preveu que l’equip de professionals del nou centre de dia estigui integrat per cinc persones, entre personal de l’Inglada Via i noves contractacions, a més dels especialistes externs que hi ofereixin serveis concrets.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: