Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El fred i la neu també han estat protagonistes del cap de setmana a l’Alt Penedès

El temporal Filomena ha deixat aquest cap de setmana alguns paisatges plens de neu a diversos punts del Penedès.

Punts com Pontons o Mediona es van despertar aquest dissabte amb neu i força fred. Vinyes i boscos van aparèixer totalment emblanquinats i amb gruixos importants de neu, a causa del temporal Filomena que afectava tot Catalunya des de divendres a la nit. Gruixos de neu que a la zona de Pontons o la Llacuna van arribar als 10 centímetres, tot i que la pluja posterior va rebaixar la capa de neu. Una pluja que diumenge ha estat constant acumulant més de 30 litres per metre quadrat, per exemple a Vilafranca. Tot plegat ha fet arribar el fred i la sensació de fred. De fet, però, la temperatura mínima més baixa es va recollir la nit del dia de reis, del 6 de gener, amb paràmetres de fins a tres graus negatius a Vilafranca. Dijous i divendres a Vilafranca les mínimes van ser també sota zero. Però a zones de muntanya, com a Pontons, les temperatures han estat més rigoroses. Totes les nits sota zero, arribant als quatre graus negatius el dia sis de gener, però el problema en aquest cas ha estat que les màximes a Pontons han estat també molt baixes i no han pujat del 4 graus positius durant el dia en tot el cap de setmana. Aquest dilluns i dimarts la previsió indica que les temperatures continuaran sent molt baixes i que aniran pujant lleugerament de cara al cap de setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: