Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenten oportunitats i recursos per assolir una economia circular dins el Penedès Circular

Penedès Circular és un programa que convida a les empreses a iniciar un procés de transformació cap a l’economia circular i la simbiosi industrial per a la competitivitat i la reactivació econòmica

Aquest dimarts, en el marc del projecte Penedès Circular que ha nascut aquest 2020, es va fer una jornada telemàtica per a compartir amb el sector empresarial oportunitats i recursos al voltant de l’economia circular. Els consultors de Symbiosi van presentar els resultats d’un estudi fet a 2559 empreses de la comarca, analitzant els recursos i l’energia que consumeixen així com els residus que generen. A partir d’aquesta anàlisi sorgeixen un seguit d’oportunitats que les mateixes empreses poden aprofitar per a ser més competitives i aconseguir una economia circular. Algunes d’aquestes conclusions indiquen que Vilafranca, Sant Sadurní, Olèrdola i els Monjos són els municipis on es concentra un major nombre de centres d’activitat empresarial i Olèrdola, Sant Sadurní i també Sant Pere de Riudebitlles són les localitats on més residus es generen. A partir d’aquí, l’ajuntament de Vilafranca posa a disposició de les empreses recursos per a fomentar una economia circular i la seva competitivitat. Ho explicava la responsable de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Rosa Figueras. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Monfort, va ser l’encarregat de tancar la jornada i va destacar l’oportunitat de negoci que es pot generar al territori.

Penedès Circular és un programa que convida a les empreses a iniciar un procés de transformació cap a l’economia circular i la simbiosi industrial com a estratègia per a la competitivitat i la reactivació econòmica. A partir d’actuacions de diferent format es vol ajudar a empreses i persones emprenedores que encara no estiguin en aquest camí a iniciar-s’hi, i també aportant valor i suport a les que ja han començat en l’economia circular amb projectes que millorin la seva transició cap a la circularitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: