Divendres, 12 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sindicats i empresaris valoren com a necessària i positiva la regulació del teletreball

La regulació del teletreball de manera específica era una necessitat, tot i que de manera genèrica ja estava recollit a l’estatut dels treballadors, donat el seu creixement en els darrers mesos.

Cada cop més el teletreball es va implantant en molts sectors i empreses, i fruit de la situació que s’està vivint des del passat mes de març amb la pandèmia del coronavirus és una realitat que s’ha anat fent més present. El treball a distància, o el fet que el treballador faci la feina sense ser presencialment a la seu de l’empresa, no és nou, i de fet estava contemplat a l’estatut dels treballadors, però no hi havia un marc legal específic que ho regulés.

A finals de setembre el consell de ministres aprovava la llei que regula el teletreball, que compta amb el vist-i-plau dels sindicats majoritaris i de les associacions empresarials, ja que ajuda a regular una relació laboral que fins ara quedava molt subjecte a la voluntat de les parts.

Des d’UGT, el seu secretari general al Penedès Francesc Rica, apuntava que es tracta d’una llei de mínims que s’ha d’acabar completant en els respectius convenis i que ha de permetre regular alguns dels abusos que es produïen fins ara.

Des de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès valoren també de manera positiva l’aprovació d’aquesta llei, que marca drets i deures de treballadors i empreses. Horaris i condicions de treball queden recollits i per tant han d’ajudar a evitar excessos que es podien donar fins ara.

Francesc Güell, que és membre del Comitè Executiu de la Federació, apunta però que la llei deixa molts aspectes oberts que s’hauran d’acabar de concretar en les negociacions dels convenis.

Com s’estableixen els costos i com s’han de repercutir en l’empresa és una de les qüestions que queda des del seu punt de vista poc definida i s’haurà d’estudiar en cada cas.

Aquesta regulació d’alguns aspectes destacats al voltant del teletreball, com són els horaris però també el dret a la desconnexió digital dels treballadors, són valorats com a destacats per el secretari general de CCOO al Penedès, José Maria Romero.

Totes les parts posen de relleu que es tracta d’una acció voluntària, tant del treballador com de l’empresa, i que és reversible si alguna de les parts implicades acaba considerant que no és interessant continuar fent teletreball.

Cal tenir present que per que sigui considerat teletreball s’ha de completar un mínim del 30% de la jornada setmanal a distància, i durant un mínim també de 3 mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: