Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa un bus directe entre Vilafranca i Martorell mentre durin les obres a la R4

Des que van començar les obres, els usuaris de la R4 han de fer en bus el trajecte entre Sant Sadurní i Martorell, fet que incrementa substancialment el temps del viatge.

Com a solució a aquest problema, ERC proposa que es posi en marxa un bus entre Vilafranca i Martorell per «poder salvar la manca de coordinació horària i permetre que el temps del trajecte sigui el més similar possible al d’abans de les obres». Aquest fet permetria, a més, que els estudiants de la UAB tinguessin una via d’accés a la universitat més ràpida.

Els republicans han estat molt crítics amb les obres a la R4. Consideren que permetre que es dobli el pas de trens de mercaderies per aquesta línia ferroviària que travessa el Penedès suposarà «una saturació total i impedirà l’augment de freqüències per als usuaris».

En aquest context, el regidor Pere Sàbat afirma que «la lluita pel tren, per les rodalies i els regionals, representa la lluita pel futur de Vilafranca per convertir-se en un dels nodes de comunicació del país».

D’altra banda, des d’ERC afirmen que els horaris dels busos de reforç que s’han establert per compensar les molèsties causades per les obres a la R4 no es compleixen, com tampoc es compleixen les mesures de distància de seguretat.

En aquest sentit, els republicans insten l’ajuntament a inspeccionar bé el servei i treballar amb la Generalitat perquè es facin complir totes les normatives.

Els republicans emplacen a totes les administracions del territori a fer «front comú per la millora del servei ferroviari».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: