Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC proposa als grups de l’Ajuntament un acord fiscal i pressupostari per l’any 2021

L’objectiu de la proposta és afrontar les conseqüències socials i econòmiques de la crisi sanitària «posant les persones i la vida al centre i consolidant la necessària transició ecològica de la vila»

Ramon Arnabat i Montse Romagosa han explicat la proposta de Vilafranca en Comú en roda de premsa aquest dilluns. Per als Comuns, un acord de pressupostos i ordenances fiscals consensuat permetria afrontar millor les mesures de reactivació econòmica i l’atenció a les persones i famílies que ho requereixin. Es tractaria d’una «acció mancomunada per a captar recursos europeus i estatals Covid-19 per a la vila».

Arnabat destaca que si es donés aquest acord s’hauria de gestionar de forma compartida entre tots els grups municipals signants.

Per Arnabat i Romagosa, aquest acord fiscal i pressupostari ha de ser resultat del debat i del consens i no ha d’hipotecar els projectes municipals de cada grup que cal seguir defensant. En aquest sentit, Vilafranca en Comú segueix apostant per dues inversions que considera prioritàries: la segona biblioteca i l’habilitació de l’antic hospital com a centre de serveis per a gent gran.

Segons les dades que ha ofert VeC, a Vilafranca s’han formalitzat, fins a començaments de juliol, 618 ERTOS que han afectat 3.532 treballadores i treballadors. La crisi derivada de la Covid-19 està deixant un nombre considerable de famílies sense ingressos o amb ingressos insuficients, dificultant l’activitat econòmica i comercial, incrementant el nombre de persones aturades, reduint el nombre d’autònoms i augmentant les dificultats per aconseguir o mantenir un habitatge digne i assequible. A més, segons expliquen els representants de VeC, s’hi han afegit dos problemes estructurals: la crisi de la pagesia vitivinícola pels baixos preus del raïm i la deslocalització industrial, especialment del sector de l’automòbil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: