Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní es prepara per acollir una edició especial del Cavatast, adaptada a la Covid

La mostra de caves i gastronomia, els dies 2,3 i 4 d’octubre, se celebrarà en un nou format amb l’objectiu d’adaptar-se al nou escenari i garantir totes les mesures de seguretat sanitària.

La Fassina de Can Guineu ha estat l’escenari de la presentació del Cavatast 2020, amb la presència de l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas i el regidor de Turisme i Comerç, Ton Amat. Del 2 al 4 d’octubre se celebrarà la 24èna edició del Cavatast, la mostra de caves i gastronomia referent en el sector dels caves i la gastronomia de Catalunya. La fira, que aplegarà una trentena d’elaboradors de cava i empreses de restauració, xarcuteria i xocolata, oferirà una àmplia varietat de caves i propostes gastronòmics de qualitat. Enguany, degut a la situació de la Covid-19, el Cavatast tindrà un format completament diferent.
Ton Amat explicava que es va decidir tirar endavant aquesta fira amb l’objectiu de seguir promocionant el cava, Sant Sadurní i la gastronomia local. El regidor posava èmfasi en el fet que l’escenari d’enguany no podia ser el tradicional, i per tant es van buscar alternatives. Finalment s’ha decidit ubicar l’esdeveniment en quatre espais singulars de Sant Sadurní. Seran les Caves Codorníu, les Caves Freixenet, les Caves Vilarnau i les Caves Cannals & Munné. Això permetrà controlar l’aforament i garantir totes les mesures i protocols de seguretat.
Hi haurà sessions de tast divendres al vespre, dissabte matí i vespre i diumenge al matí. Cada sessió tindrà un aforament màxim de 80 persones.
Els visitants podran gaudir d’una gran selecció de caves d’alta gamma, especialitats gastronòmiques de Km 0 de restauració, xarcuteria i xocolates, així com d’actuacions musicals en directe a cadascun d’aquests espais.
Per la seva banda, l’alcalde ha volgut ressaltar que el Cavatast 2020 no serà un Cavatast tan popular; serà més professional. Les edicions anteriors se celebraven al carrer i, per tant, l’aforament no estava limitat. Enguany, com que la fira es fa en recintes tancats amb una entrada prèvia, el visitant comprarà sabent què anirà a fer i a veure, és a dir, sabent què hi trobarà.
Des del consistori s’ha apostat per tirar endavant l’esdeveniment, modificant el seu format per tal de garantir la màxima seguretat dels assistents.
Malgrat aquesta ferma voluntat, en funció de com evolucioni la situació sanitària, potser haurem de pitjar el botó de l’aturador, ha matisat Ribas.
L’entrada del Cavatast, al preu de 35 euros, inclou el tast de 6 caves, 1 aperitiu amb xarcuteria selecta, 4 degustacions de restauració i 1 degustació de xocolata. Les entrades ja es poden adquirir a través de la plataforma Instanticket.es o a cavatast.cat/comprar entrades. El termini finalitzarà el 30 de setembre a les 12 de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: