Dilluns, 22 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Solé Bordes parla del Penedès en la construcció de la catalanitat a la conferència del 11S

La conferència s’havia programat al Claustre dels Trinitaris, però finalment es va traslladar a l’Auditori de Vinseum a causa de la pluja que va caure unes hores abans.

Enguany l’acte institucional s’havia previst al Claustre dels Trinitaris, a causa de les mesures aplicades amb motiu del coronavirus; però finalment aquesta tampoc va ser l’emplaçament definitiu ja que es va haver de traslladar a l’Auditori de Vinseum a causa de la pluja que va caure unes hores abans de les 8 del vespre.
Joan Solé Bordes va oferir en aquest espai doncs la seva xerrada institucional de l’11 de setembre d’aquest 2020 amb el títol de ‘Reivindicar el Penedès, un argument de catalanitat’. Solé Bordes recordava que ja fa 17 anys va ser l’encarregat de pronunciar la conferència institucional, tot i reconeixement que evidentment les coses havien canviat força al Penedès i a Catalunya des de l’any 2003.
Solé Bordes explicava que tenia ganes de tornar a parlar del Penedès i del seu paper en el desenvolupament del catalanisme en els darrers 100 anys, des de la feina que ja feia llavors per exemple Mossèn Trens. Des del seu punt de vista cal començar per endreçar i treballar des del territori, en Penedès en aquest cas, per poder endreçar i treballar de retruc Catalunya.
Davant d’un auditori que estava ple, seguint les directrius de distanciament i prevenció de la Covid-19 i tot i el canvi d’ubicació de darrera hora, Joan Solé Bordes va desgranar els paper jugat per diferents penedesencs en tots aquests anys en defensa de la catalanitat i els canvis que des de la seva conferència fa 17 anys s’havien donat tant a casa nostra com al país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: