Dissabte, 4 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC exigeix que es posi immediatament en funcionament la línia de bus Alt Penedès-UAB

Reclamen a la conselleria de Territori que compleixi l’acord del Parlament i que mentre no es resolgui la licitació ofereixi alternatives reals al deficient servei que ara per ara es dona des de la R4

El desembre farà un any que el Parlament va aprovar la creació d’una línia de bus directe des de l’Alt Penedès fins a la Universitat Autònoma de Barcelona. Una qüestió que des d’ERC consideren encara més necessària ara davant del caos de rodalies que deixa pràcticament sense opcions de transport públic cap a Bellaterra des del Penedès.
Amb les obres a la línia R4 de Renfe el transport fins a Martorell s’ha de fer un tram en tren, amb la meitat de freqüències, i posteriorment fer transbord en bus per arribar a Martorell i allà agafar el tren fins a la UAB. Els temps segons denuncien els estudiants pot arribar a doblar-se.
El passat desembre el Parlament de Catalunya va tirar endavant una resolució presentada per ERC per tal de posar en marxa un bus directe entre la comarca i la UAB, perquè entrés en funcionament el següent curs, és a dir, el que ara comença. Inicialment contemplava les parades de Vilafranca i Sant Sadurní, i s’està treballant perquè Gelida també tingui parada.
Coneixent les problemàtiques que les obres a la R4 ocasionarien al servei, la diputada Rut Ribas va contactar amb la conselleria responsable de tirar endavant aquesta necessitat pels estudiants de l’Alt Penedès, la de Territori ocupada pel conseller Damià Clavet, per preguntar sobre la implementació de l’acord del Parlament. La resposta del departament de Calvet va ser que la línia entraria en funcionament amb un curs de retard, és a dir, el 2021-2022.
Davant l’incompliment flagrant de l’acord del Parlament i assumit pel govern, Ribas exigeix al departament que de forma immediata es posi una alternativa perquè els estudiants, així com el personal docent i d’administració de l’Alt Penedès tinguin garantit que puguin arribar amb transport públic a la Universitat.
Per Ribas resulta inconcebible que la conselleria de medi ambient i sostenibilitat amb aquesta decisió estigui promovent el transport privat i contaminant per sobre del transport públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: