Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO i UGT convoquen una mobilització el dissabte 3 d’octubre «pel futur del Penedès»

La mobilització és oberta al conjunt de la ciutadania i tindrà com a lema: ‘Volem un futur al Penedès. Amb treball digne, amb indústria, amb una economia productiva i sostenible’.

Tot i que, en principi, es preveia que les persones concentrades fessin un recorregut entre el Polígon Casanova i la sala Alguer de Santa Margarida i els Monjos, al final es farà únicament una concentració al voltant de la sala Alguer a les 11 del migdia del dissabte 3 d’octubre.

Els secretaris generals de CCOO i UGT al Penedès, Josep Maria Romero i Francesc Rica, han explicat en una roda de premsa els motius de la mobilització tot destacant que els sindicats fa temps que alerten sobre les conseqüències de la transformació del sector de l’automòbil a la comarca. Ja hi ha hagut diversos expedients de regulació de l’ocupació abans de l’estiu i ara hi ha conflictes oberts a Saint Gobain, Alfisa i, sobretot, Robert Bosch. Els sindicats són conscients que la crisi continuarà a i s’agreujarà pels efectes de la pandèmia i per això busquen la complicitat de la ciutadania i les administracions per defensar els llocs de treball que perillen.

Des del punt de vista dels sindicats majoritaris, no es pot esperar per reforçar el diàleg social. Un diàleg que consideren que ha faltat al Penedès.

CCOO i UGT veuen perillar la indústria en un territori, el de la Vegueria Penedès, amb un bon equilibri entre sectors i que té possibilitats d’atraure’n. Per això demanen a les administracions, especialment a la Generalitat, més atenció pel Penedès.

D’altra banda, temen que quan arribin els veritables efectes de la pandèmia de coronavirus, ja sigui massa tard per recuperar.

Des dels sindicats apunten que s’han de prendre mesures ja i proposen la creació d’una agència d’inversió per afavorir la instal·lació d’activitat industrial al Penedès. A banda del reforç del diàleg social, aposten per treure partit al pas del corredor mediterrani, fer un pla de mobilitat sostenible entre comarques i modernitzar els polígons, atacar la dispersió i la indefinició urbanística, apostar per les energies renovables, l’economia de les cures i la gestió de boscos per crear llocs de treball en aquests àmbits i seguir treballant per un sector serveis i un turisme sostenible i de qualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: