Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos valora positivament els ajuts pel míldiu i demana que es pugui assegurar

Unió de Pagesos celebra que el Departament d’Agricultura comparteixi amb el sindicat la proposta de mesures per fer front al míldiu.

Les mesures anunciades per la consellera suposen, segons Unió de Pagesos, «un ajut de mínims per a explotacions de joves, d’agricultors a títol principal i d’explotacions agràries prioritàries per un import màxim de 20.000 euros per explotació». L’import de l’ajut modularà segons el grau d’afectació a partir d’un 55% de pèrdues de collita respecte de la campanya anterior i es preveu que es pagui abans que acabi l’any.

La proposta presentada per Unió de Pagesos al DARP també feia referència a la necessitat d’articular «crèdits de liquiditat i préstecs de refinançament a interès zero i sense costos de despesa». Són mesures de finançament a les quals la Conselleria d’Agricultura ha informat que s’hi pot accedir mitjançant les línies que té obertes el Govern a través de l’Institut Català de Finances i del Departament de la Presidència.

El que queda pendent de la llista de mesures proposada per Unió de Pagesos és que s’inclogui tant el dany per míldiu com per oïdium com a assegurables a la línia d’explotacions de raïm de vinificació, com ja ho és al sud de l’Estat espanyol. El sindicat i el Departament han acordat treballar conjuntament perquè això sigui una realitat en la propera campanya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: