Divendres, 30 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Observen el míldiu passejant a prop de Sant Pau

L’itinerari guiat entre vinyes a Sant Pau d’aquest cap de setmana ha permès veure l’afectació del míldiu a la verema del 2020.

Aquest darrer dissabte tenia lloc un nou Itinerari guiat entre vinyes a Sant Pau que organitzen els serveis de Medi ambient i Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca. L’itinerari es realitza per la zona de Sant Pau, una plana agrària a tocar del centre històric de Vilafranca. La passejada té una durada aproximada d’una hora i mitja i estava guiada per l’Ivà Gallego, biòleg i enòleg.
Al mes de juliol ja se’n va fer una que va servir per comprovar com la vinya tenia l’amenaça del míldiu. Aquesta segona passejada es va poder comprovar els efectes de la malaltia a la vinya.
El míldiu fa que s’assequin els grans de raïm, però no afecta a la qualitat del raïm que queda sencer. Es produeix una merma, que en alguns casos ha pogut arribar a més del 40% de la vinya.
A finals d’agost, amb el raïm madur i en plena verema, és un bon moment per fer una passejada entre vinyes, admirar els ceps, conèixer diferents formes de conreu, i aprendre a distingir diferents varietats de raïm. En un recorregut de menys de 3 quilòmetres, es van poder veure fins a deu varietats diferents de raïm, des de les tradicionals xarel•lo, macabeu i parellada, passant pel sumoll, monestrell, o l’ull de llebre.
Per participar-hi calia fer la reserva prèvia i complir les mesures de seguretat i higiene obligatòries per la COVID19, portant mascareta de protecció, respectant la distància de seguretat i seguint les instruccions del guia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: