Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les llars municipals d’infants de Vilafranca estan a punt per obrir les aules el setembre

Aquesta setmana la Conselleria d’Educació, ha donat detalls del Pla de retorn a l’escola.

El govern ha detallat els passos que famílies i direccions dels centres han de seguir durant el nou curs escolar per evitar els contagis.Entre d’altres aspectes s’ha explicat que an el cas que un alumne o professor doni positiu de Covid-19 a l’escola es faran proves PCR a tots els alumnes del grup estable de convivència.
De fet tots els centres educatius de Vilafranca i, en general de Catalunya, van haver de lliurar a la inspecció d’educació el mes de juliol un pla d’obertura. Pla que inicialment tenir mesures més restrictives respecte al nombre d’alumnes per aula i els moviments dins del centres. Aquest pla serà revisat i actualitzat amb les noves mesures per tal que els centres els tinguin a disposició al setembre. Entre d’altres les condicions també afecten a les llars municipals d’infants que a Vilafranca són sempre les primeres en iniciar el curs. N’hem estat parlant amb la regidora d’Educació, Txell Montserrat, que apunta que les mesures se centren ara sobretot en controalr la traçabilitat, no barrejar grups i controlar les entrades i sortides.
Tot i que el desig és de retornar amb la màxima normalitat és evident que hi haurà canvis, també a les llars d’infants. Per exemple serà difícil treballar en racons d’ambients perquè no es poden barrejar grups, i també s’ha de controlar l’ús de les joguines, per que no es comparteixin.
La previsió, si res no canvia, és d’iniciar l’activitat a les llars l’1 de setembre per part de les educadores i l’entrada a les aules de forma paulatina s’anirà fent a partir del 4 de setembre.
En general a les llars d’infants hi ha sempre una atenció específica per les mesures higièniques, però també aquest curs s’hauran d’intensificar en prevenció de la Covid-19.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: