Dilluns, 24 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’afectació del míldiu amb menys raïm per collir farà que calgui menys temporers al Penedès

La majoria de temporers acostumen a arribar cap a finals d’agost. Enguany molts pagesos, amb menys raïm per collir, cobriran la feina amb personal de la comarca.

Fa uns dies que al Penedès ja s’estan collint les varietats primerenques, en una verema que s’ha avançat uns dies també respecta altres anys. Aquesta situació fa que molts pagesos ja hagin començat a treballar amb el personal habitual que ja tenen tot l’any. Com explica Josep Marrugat, que està començant a collir chardonnay de cultiu ecològic en una vinya propera a Vilafranca, els temporers acostumen a arribar cap a mitjans o finals d’agost. En el seu cas té clar que necessitarà menys mà d’obra que altres anys, bàsicament per que el míldiu li ha afectat vinyes com aquesta en un 70%, i d’altra banda per que alguns cellers ja han anunciat que entraran menys raïm que altres anys. Apunta que com ell, molts pagesos apostaran per contractar gent de la comarca, o fer amb els treballadors que ja tenen al llarg de l’any. Les previsions sanitàries i d’infraestructura que s’han de fer per acollir treballadors forans davant de la situació provada per el coronavirus fan també que els pagesos siguin més prudents en aquest sentit.
Marrugat comenta que els darrers anys acostumava a contractar dos treballadors senegalesos que venien després de fer la campanya de la fruita a Lleida, però aquest té clar que no té feina per oferir-los.
En aquesta vinya, com en moltes d’arreu de Catalunya, el míldiu ha fet molt de mal malgrat els tractaments que s’hi han estat fent des del primer moment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: