Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els EE.UU. mantenen els aranzels addicionals de 25% al vi procedent d’Europa

Amb aquesta decisió el vi del Penedès continuarà sent un sector perjudicat de forma indirecta.

Aquesta setmana s’ha sabut que els aranzels que es van imposar al vi procedent d’Europa als EE.UU. l’octubre de l’any passat com a represàlia pel cas dels subsidis a l’empresa aeronàutica Airbus es mantindran malgrat l’acord a que es va arribar el 24 de juliol d’aquest any entre Airbus i els governs d’Espanya i França per realitzar modificacions en els contractes que han originat el conflicte amb els EE.UU.
Amb aquesta decisió el vi del Penedès continuarà sent un sector perjudicat de forma indirecta, amb majors dificultats per exportar en un mercat important com el dels Estats Units, i en un moment especialment delicat pel sector amb la crisi provocada per la COVID-19. La mesura afecta als vins a partir dels 14 graus i no afecta al cava. Els vins pateixen un aranzel del 25%.
La decisió de mantenir els aranzels, al menys durant els propers 6 mesos, excepte si s’arriba a un acord, fa més gran la crisi del sector del vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: