Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ajuntament i administradors criden a la responsabilitat pel que queda de ‘La Irrepetible’

Els administradors i administradores han fet entrega de l’estampa signada per Joan Hurtado ‘Canano’ a l’alcalde de Vilafranca aquest matí de Sant Fèlix inèdit.

Arran dels actes d’aquest dissabte al migdia al centre de la vila, l’Ajuntament de Vilafranca ha decidit anul·lar les recepcions institucionals que s’havien de celebrar aquest matí de la diada de Sant Fèlix al saló de sessions «davant del risc que es produeixin noves aglomeracions». Només s’ha mantingut l’entrega de l’estampa signada per Joan Hurtado ‘Canano’ que han fet els administradors i administradores a l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel regidor de Cultura, Ricard Rafecas.

L’Ajuntament de Vilafranca torna a fer una crida a la responsabilitat de tothom i demana que s’actuï respectant escrupolosament les mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19.

L’alcalde ha explicat que hem d’assumir que no podem fer la festa major que voldríem perquè tenim un «problema de salut pública que és un problema de tothom». Sobre la cercavila que va provocar les aglomeracions després de la tronada, Regull ha dit que va ser una acció premeditada i que caldrà depurar responsabilitats entre les persones organitzadores.

Preguntat per l’actuació de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, Regull recorda que aquest dissabte hi havia diversos fronts oberts per atendre i que, en qualsevol cas, els actes que van tenir lloc al centre de la vila eren mot difícils de controlar.

Després dels fets, l’alcalde va estar en contacte amb el president de la Generalitat, la consellera de la Presidència i la consellera de Salut per exposar-los la situació.

Els Mossos d’Esquadra han comunicat que s’ha procedit a denunciar «els organitzadors de la cercavila a Vilafranca on hi han participat centenars de persones que han incomplert les mesures sanitàries pel coronavirus».

Pel que fa als administradors i administradores, es refermaven en el contingut del comunicat que van emetre ahir a la tarda, com explica Pablo Sancho.

En aquest context, l’Ajuntament ha informat que la novena de Sant Fèlix se celebra aquest 30 d’agost a porta tancada, el Sant no sortirà en cap moment de l’església i no hi haurà cap castell de foc. Per aquest motiu, es demana que només hi vagin aquelles persones que tenen feta la reserva d’entrada. La resta de persones, poden seguir la novena a través de Penedès Televisió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: