Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A l’Alt Penedès pateix un descens interanual del 10% d’empreses en el segon trimestre del 2020

La crisi provocada per la COVID-19 provoca una caiguda interanual del nombre d’empreses del 10% i de l’ocupació del 6,1% durant el segon trimestre de l’any 2020 a la demarcació de Barcelona.

L’Informe Trimestral de Conjuntura de la Diputació de Barcelona del segon trimestre del 2020, indica que el nombre d’aturats se situa en 339.300 persones, un 9,4% més que fa un any. En relació a la comarca de l’Alt Penedès les dades, tot i ser negatives, no són tant dolentes. En concret es registra un decreixement de llocs de treball del 3%.
Les exportacions de la demarcació de Barcelona cauen un 42% interanual, on destaca la davallada en el sector de la fabricació d’automòbils amb un 89%.
També cal tenir en compte que, en els dos primers mesos del segon trimestre, la demarcació de Barcelona ha exportat béns per un valor de sis mil milions d’euros, un 42% inferior a la del mateix període de l’any anterior, encara que continua com la demarcació més exportadora de l’Estat. La caiguda de l’ocupació registrada és d’un 4,4% de forma interanual, on destaca el major descens del grup de menors de 30 anys. Per comarques, les més dependents del sectors turístic-comercial són les mes afectades. Són el Barcelonès, el Garraf o el Maresme.
D’altra banda, per sectors d’activitat, el turisme, un dels principals motors econòmics dels anys anteriors, amb el sector comercial darrere, són els que mes pateixen els efectes de la crisi. Només destaquen els creixements interanuals de l’ocupació dels serveis de tecnologia de la informació, la fabricació de productes farmacèutics i les activitats postals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: