Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
VeC presentarà 2 mocions per a normalitzar l’activitat sanitària i garantir el dret a habitatge

VeC presentarà 2 mocions per a normalitzar l’activitat sanitària i garantir el dret a habitatge

Demanen que l’Ajuntament treballi per garantir l’atenció presencial als CAPs i a l’Hospital i que reclami al govern de l’Estat i la Generalitat de Catalunya un Pacte pel Dret a l’Habitatge.

Vilafranca en Comú ha anunciat aquest dimarts al matí que presentarà dues mocions al proper ple municipal per tal que l’Ajuntament treballi per garantir l’atenció presencial als CAPs i a l’Hospital, i perquè reclami al govern de l’Estat i la Generalitat de Catalunya un Pacte pel Dret a l’Habitatge. Montse Romagosa explicava la primera de les mocions sobre la normalització de l’activitat sanitària.
Romagosa explicava que el sistema sanitari català ha patit en els
darrers anys retallades pressupostàries sistemàtiques, que han resultat en una infradotació en recursos materials i humans i que s’han afeblit de manera extraordinària en tots els àmbits, però en especial en l’ Atenció Primària i la Salut Pública a causa de la pandèmia actual. L’altra de les mocions que presentarà VeC fa referència a la reivindicació del dret a un habitatge públic, assequible i digne. Ramon Arnabat explicava que aviat Vilafranca iniciarà el debat sobre el Pla Local d’Habitatge que havia estat reclamat pels grups de l’oposició durant molts anys i que finalment l’equip de govern el posa sobre la taula per tal de discutir-ho.
Arnabat recordava que el parc públic d’habitatge al nostre país, i també a Vilafranca, és del 2% mentre que a la resta de països europeus és del 15%. Per tant, diu, encara queda molta feina per fer.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: