Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca vol conservar l’Hort de Cal Gallina

Aquest espai enceta una nova etapa amb l’objectiu de conservar el seu valor històric i natural, mantenint els exemplars d’arbres fruiters existents, i potenciant el verd i la seva biodiversitat.

L’Ajuntament de Vilafranca és propietari del pati interior d’illa situat entre els carrers de Cal Bolet, Amàlia Soler, General Cortijo i el passeig de Rafael Soler, conegut com l’Hort de Cal Gallina. En aquest espai encara es conserven els antics bancals on es feien les sembres per produir planter. Durant molts anys i fins que va morir, aquest espai ha estat mantingut i conservat per l’antic propietari, Fèlix Raventós, fruit d’un acord amb l’Ajuntament quan es va urbanitzar la zona. Aquest espai enceta una nova etapa amb l’objectiu de conservar el seu valor històric i natural, mantenint els exemplars d’arbres fruiters existents, i potenciant el verd i la seva biodiversitat.

La regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez, explica que, a llarg termini, el projecte és fer la rehabilitació dels antics coberts per “oferir espais per a l’educació ambiental, i als antics bancals plantar-hi plantes mel·líferes, un petit jardí de papallones, i d’altres actuacions que reforcin el verd de proximitat i la connectivitat ecològica en aquest espai tan cèntric”.

A curt termini, però, l’Ajuntament es planteja l’aprofitament d’aquest espai tal i com està, i s’està buscant que se’n pugui fer el manteniment sense que suposi un cost afegit per a l’Ajuntament. Lourdes Sánchez explica que s’estan estudiant possibles col·laboracions amb entitats locals “que tirin endavant projectes amb finalitats socials i ambientals i alhora ajudin al manteniment de l’espai”.

Pel veïnat del barri és una bona notícia que es conservi i s’arrangi l’espai donant-li vida i utilitat, com explica la Fina Milà, que té records de ben petita en aquest indret.

Com a exemple d’aquesta nova etapa que s’enceta, i gràcies a personal dels Plans d’Ocupació d’Entorns, es van collir més de 70 kg de fruita procedent dels arbres fruiters de l’espai que es van lliurar al Rebost Solidari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: