Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa Major dels Monjos s’ha amb actes amb aforament controlat

Amb el pregó a càrrec de la colla de Diables Spantus, divendres va començar la Festa Major dels Monjos.

Una festa que s’ha celebrat de manera simbòlica a causa de les restriccions obligades per la pandèmia del Covid19.
Els diferents actes culturals previstos podien seguir de manera presencial, amb entrada controlada amb tiquet gratuït, personal i intransferible, i també a través de les emissions en streaming i la retransmissió en directe a càrrec de Penedès Televisió de dos dels actes més representatius de la festa.
Tots els actes es van fer seguint les mesures de seguretat i les recomanacions sanitàries, per això s’havia de respectar la distància social , l’ús de mascareta i la higiene de mans.
Aquest diumenge es podia seguir per Penedès TV en directe el ball de lluïment, amb la locució d’Àlex Santamaria i els comentaris tècnics de Marta Girona. Girona recordava el procés que es va seguir fins arribar a la solució final. En el moment més dur de la pandèmia la comissió de Festa Major va decidir no organitzar-la enguany. Finalment la primera setmana de juny es va decidir organitzar-la per part l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i una comissió d’entitats vinculada a la festa.
Abans d’iniciar l’actuació de lluïment dels balls l’entitat Comerç el Foix va anunciar el número guanyador de la campanya Ens activem. El número guanyador ha estat el 56.342 i des de l’entitat es va agrair el suport rebut.
Els primers en pujar a l’empostissat van ser el ball de Diables Spantus. Tot seguit, entre ball i ball anaven actuant les colles de música tradicional. Primer van ser els Grallers Salsa d’Inxa que van donar pas al Drac dels Monjos, una peça que l’any vinent complirà també els 40 anys. Enguany la colla del drac van felcicitar d’una manera especial als diables, amb la sorpresa d’un ball per l’ocasió.
Tot seguit van actuar els Panderos i desprès es va poder escoltar la música dels Filibusters. Finalment també van actuar el el lluïment els balls de Bastons i els Pastorets.
Aquest ha estat un dels actes destacats de la festa que va començar divendres al vespre amb el pregó del Ball de Diables Spantus, que compleix aquest 2020 el seu 40è aniversari.
El pregó va començar molt seriosament, agraint la feina dels serveis essencials durant la pandèmia, lamentant la mort de persones o el fet que molta gent ho hagi passat malament i amb un record en especial a l’exdiable vilafranquí Jordi Figueras Roma, mort en accident.
Tot seguit , però van iniciar el pregó ‘més infernal de la història’, carregat d’humor i ironia i que s’iniciava amb l’aparició del doctor Fernando Simón.
El pregó va oferir una visió molt particular dels problemes, però va servir també per celebrar el 40 aniversari de la colla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: