Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa Major de Vilafranca queda anul·lada

Els administradors i administradores, acompanyats per l’alcalde i el regidor de Cultura, han anunciat en una roda de premsa que la Festa Major de Vilafranca 2020 queda anul·lada.

Els administradors i administradores de la festa major 2020, acompanyats per l’alcalde de Vilafranca i el regidor de Cultura, han anunciat en una roda de premsa a l’Enològica que la celebració queda anul·lada.

Els cinc administradors han explicat que havien promès una Festa Major “sanitàriament segura” i que les circumstàncies actuals no permeten garantir que sigui així.

L’actual situació sanitària, amb el recent confinament del Segrià pels brots de coronavirus, i la impossibilitat d’assegurar que no hi hagin grans aglomeracions, han acabat fent que els organitzadors de la festa cancel·lin l’edició d’aquest 2020.

En tot cas, si hi ha una bona evolució dels indicadors sanitaris en les properes setmanes, es planteja la possibilitat de celebrar accions simbòliques. Però sempre evitant les grans aglomeracions de gent.

Els administradors i administradores continuaran venent el marxandatge de la festa a la parada dels dissabtes i animen a la gent a, almenys, engalanar Vilafranca del 29 al 31 d’agost.

Dels actes anunciats, el pregó de Jaume C. Pons Alorda i Anna Gual tampoc es farà. Sí que hi haurà estampa de Sant Fèlix, obra de l’artista Canano.

L’administradora Núria Rovira explica que està previst que l’activitat litúrgica es pugui fer, de forma presencial o telemàtica segons les circumstàncies del moment, i que en tot moment han volgut mantenir l’estampa.

Els administradors ja van anunciar que s’encarregaran d’organitzar la festa major de l’any vinent i comptaran amb els pregoners i l’autor de l’estampa d’aquest 2020.

Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, afirma que és una «decisió dolorosa» que s’ha pres pels indicadors sanitaris del moment. Però també destaca que s’han de tenir en compte altres factors externs a la festa.

Tant l’alcalde com els administradors han agraït en tot moment el seu esforç a les persones i entitats que han col·laborat amb ells activament fins a prendre la decisió.

El marxandatge de la festa major 2020 es continuarà venent a la parada dels dissabtes i els beneficis aniran destinats a la festa de l’any vinent.

La meitat de la recaptació de les polseres de tela anirà en benefici de la investigació de la Covid-19.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: