Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC valora positivament l’acord per donar ajuts directes a les vinyes afectades per míldiu

A Catalunya hi ha 11.000 hectàrees de vinya afectades per míldiu en un 50%, i d’aquestes unes 3.000 tindrien una afectació superior al 70%.

La cap sectorial de la vinya de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Isabel Vidal, considera que després de la reunió que es va fer ahir amb el departament d’agricultura s’ha assolit un bon acord posant a disposició un pressupost important per fer front a les afectacions del míldiu.

L’acord estipula que es donarà ajuts a qui tingui afectacions de més del 50%, però JARC va demanar que els ajuts arribin també factible a qui tingui un 50% d’afectació. Les parcel·les on s’ha fet collita en verd queden fora d’aquesta línia d’ajuts i la voluntat, apuntava Vidal, és que els cobraments es puguin fer abans de final d’any. Remarcava que són ajuts directes que dona la Generalitat.

Vidal comentava que segons dades de la mateixa Generalitat a Catalunya hi ha 11.000 hectàrees de vinya afectades per míldiu en un 50%, i d’aquestes unes 3.000 tindrien una afectació superior al 70%.

Davant de totes aquestes situacions, des de JARC fan una demanda a les empreses que entren raïm per tal que paguin un preu just, que continua sent un any més un tema sense tancar a punt de l’inici de la verema.

Cal recordar que a Catalunya, a diferència d’altres Comunitats Autònomes, l’afectació del fong míldiu no està inclosa en la cobertura de l’assegurança, i per aquest fet l’organització agrària està treballant amb el DARP i AGROSEGURO perquè al mes de desembre d’enguany ja es pugui contractar l’assegurança per aquest concepte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: