Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta Viquet, una porta d’entrada al patrimoni i les cultures del vi i el cava al Penedès

‘Viquet. Els orígens del vi i el cava’ és una proposta de descoberta de la riquesa cultural i patrimonial al voltant de la vinya, el vi i el cava al Penedès.

El Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, el CIC La Fassina de Sant Sadurní, DO Vinífera d’Avinyonet del Penedès, la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Vinseum han presentat aquesta setmana el Viquet, un tiquet combinat que permet la visita als cinc equipaments a un preu reduït de 15 euros.

La proposta s’adreça al públic local, amant del vi, la cultura, el paisatge i el patrimoni per fer-los descobrir el Penedès i la seva tradició vitivinícola de 3.000 anys d’història.

L’acte de presentació del Viquet va tenir lloc dilluns al Vinseum amb la participació dels responsables dels cinc equipaments i representants dels municipis implicats.

La regidora de Turisme de Vilafranca, M. Dolors Rius, destaca el caràcter «multiplicador» de la proposta i el fet que estigui destinada al públic local.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, creu que és una bona manera de posar en valor el patrimoni.

En nom de l’Ajuntament de Sant Sadurní, Ton Amat, posa el focus sobre el fet d’anar tots a una.

Per la seva part, Núria Catà, regidora de l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, explica que DO Vinífera aportarà la perspectiva de la relació al llarg del temps entre el territori i la vinya.

Finalment, el director general de la Fundació Privada Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, Raimon Martínez, remarca el concepte de «turisme de qualitat».

El funcionament del Viquet és senzill. En el moment de la compra, l’usuari rep un desplegable que inclou informació dels cinc equipaments i un mapa amb la localització de tots ells. A partir de la primera visita, l’usuari té un any per visitar la resta de centres. A mesura que vagi fent, el seu passaport serà segellat fins a completar la ruta. L’ordre és indiferent i, en el moment de completar la proposta, el visitant rebrà un obsequi especial.
El Viquet es pot adquirir a la taquilla dels establiments participants i en línia al web entrades.vinseum.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: