Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nombre d’aturats registrats a l’Alt Penedès s’incrementa un 30% respecte el juny del 2019

El nombre d’ERTOs acumulats a la comarca entre el 22 de març i 30 de juny és d’11.173 treballadors, el 34,8% dels assalariats.

La crisi originada a partir del confinament arrel de la pandèmia de la Covid-19 ha deixat una petjada sense precedents en l’activitat econòmica de l’Alt Penedès. La població ocupada resident de l’Alt Penedès baixa un 3,5% entre juny de 2020 i juny de 2019, nou dècimes menys que la mitjana de la demarcació, i augmenta un 30,4% el nombre d’aturats registrats en el mateix període. En el cas dels llocs de treball de la comarca, la caiguda del 2,9% ha estat també inferior a la mitjana provincial, que és del 4,8%, amb descens del treball assalariat d’un 3,2% i de l’autònom de l’1,7%. Entre març i juny del 2020 la comarca ha perdut 1.691 llocs de treball i ha augmentat en 1.246 les persones aturades. Per municipis la població aturada augmenta interanualment en tota la comarca, destacant els increments de Vilafranca, Gelida, Subirats, i Castellet i la Gornal. Aquesta és una de les principals conclusions de l’Informe territorial de la demarcació de Barcelona, una publicació elaborada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Barcelona que fa balanç de l’evolució econòmica de la demarcació. I que enguany, en la seva divuitena edició, arran de la greu crisi sanitària, econòmica i social provocada per la Covid-19 ha condicionat el contingut de l’informe, retallant una part de la seva estructura sobre l’any 2019, i ampliant informació referent a l’any 2020.
A més, aquest monogràfic especial també inclou un recull estadístic per als 311 municipis de la demarcació amb l’evolució fins al juny de les principals variables socioeconòmiques analitzades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: