Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament valora molt positivament l’edició virtual de les Fires de Maig d’enguany

L’organització considera que el model de fires virtuals es pot mantenir en propers edicions presencials ja que ajuda a potenciar alguns aspectes de l’oferta comercial.

L’alcalde Pere Regull i el regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort han fet balanç aquest dilluns al matí de l’edició d’aquest 2020 de les Fires de Maig. Una valoració del tot positiva ja que hi han participat 118 expositors. Montfort comentava que és un nombre d’expositors similar al que registraria una edició presencial, i que per tant ja des d’aquest punt de vista es pot considerar un èxit. El regidor també apuntava que s’han registrat prop de 30.000 visitants a la web de les Fires, la gran majoria de Vilafranca i comarca, però també amb una bona presència de visitants de la ciutat de Barcelona.
Montfort també comentava que cal tenir present que era no fer res, o oferir la possibilitat que hi hagués activitat econòmica en els diferents sectors.
Des de l’àrea de Promoció Econòmica s’apuntava també que un 51% dels expositors han tingut contactes comercials o han tancat negocis durant el cap de setmana de les fires. I un altre punt positiu és que la majoria dels expositors reconeixien un augment important de visites a les seves webs. En aquest sentit Pere Regull apuntava que aquesta opció virtual i l’aprofitament de les noves tecnologies es mantindrà en l’edició del 2021 de les Fires, i que cal tenir en compte que per el petit comerç de la vila en molts casos ha estat la seva entrada en el món de la venda online.
Des de l’organització de les Fires també s’ha destacat el fet que la decisió de mantenir l’edició d’aquest 2020 i apostar per un format virtual es va prendre en els moments més àlgids de la pandèmia i de confinament més dur. Una decisió que va ser complicada, i que es va tirar endavant com a iniciativa pionera ja que no hi havia experiències anteriors.
Com a mostra de bons resultats, comentaven que l’espai demo pràcticament havia triplicat l’assistència d’altres anys, mostrant-se com a una bona opció complementària a les fires presencials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: