Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obre portes la nova Oficina Local d’Habitatge

Aquest dilluns s’ha posat en marxa la nova Oficina Local d’Habitatge de Vilafranca en un nou espai a l’edifici de l’antic hospital, al c/ Sant Pere, 3.

Les dependències de l’oficina, que han estat reformades, s’ubiquen a la planta baixa de l’edifici. L’obertura de l’oficina d’habitatge és un dels objectius del programa de govern, en què es van adscriure les competències d’habitatge a l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, fent del dret a l’habitatge un eix estratègic d’aquest mandat.

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) és una finestreta única especialitzada en la prestació de serveis públics relatius a l’habitatge a la ciutadania, d’acord amb el Conveni signat entre l’Ajuntament de Vilafranca i l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Tot i que les obres d’adequació del local es van haver d’aturar durant l’emergència sanitària per la Covid-19, en les darreres setmanes s’han reactivat de forma preferent per tal que les properes convocatòries d’ajuts al lloguer es puguin gestionar ja des d’aquesta oficina.

Però donada la situació i tal i com s’ha fet durant tot l’estat d’alarma, es mantindrà l’atenció telefònica al número 93 818 06 54 i per correu electrònic prioritzant sempre l’atenció telemàtica.

El catàleg de serveis que oferirà l’OLH inclou: la gestió dels habitatges de la Borsa de mediació per al lloguer social, el registre de sol·licitants d’habitatge protegit, els tràmits relacionats amb habitatges protegits, els ajuts al pagament del lloguer, la intermediació en deutes d’habitatge, els ajuts a la rehabilitació i la tramitació de les cèdules d’habitabilitat, entre altres. Es pot consultar la informació detallada de cadascun d’aquests tràmits al web de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: