Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Cultural i Andana convoquen el IV Premi Anna Maria de Saavedra

La Cultural i Andana convoquen el IV Premi Anna Maria de Saavedra

El guardó està pensat per ajudar els autors de l’Alt Penedès a publicar la primera obra literària, ja sigui narrativa, teatre o poesia.

La Cultural Llibreria, conjuntament amb Edicions i Propostes Culturals Andana i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, convoca la quarta edició del Premi Anna Maria de Saavedra per ajudar els escriptors residents a l’Alt Penedès a publicar la seva primera obra literària ja sigui de narrativa, teatre o poesia. La publicació de l’obra guanyadora comporta la seva presentació pública i la distribució a les llibreries de tot el domini lingüístic de parla catalana de cara a la campanya de Nadal. Segons les bases de la convocatòria, el termini de presentació d’originals finalitza el dia 30 de juny i el veredicte es farà públic el dia 15 de setembre d’enguany.

Un jurat format per escriptors, representants de la llibreria i de l’editorial seleccionarà la millor proposta literària d’un autor de l’Alt Penedès, ja sigui poesia, narrativa, teatre, dietari, memòries o assaig, per editar-la i distribuir-la a llibreries de tot el domini lingüístic de parla catalana, així com organitzar la seva presentació pública. En aquesta convocatòria només hi queden excloses, doncs, les obres adreçades a un públic infantil i juvenil, així com els assaigs acadèmics o científics.

La convocatòria pren el nom i reivindica la figura de la poetessa i traductora vilafranquina Anna Maria de Saavedra Macià (1905-2001), una autora que en vida no va reeixir a veure publicada la seva obra en forma de llibre, i per això mateix s’adreça a tots aquells autors residents a l’Alt Penedès que es deleixen per publicar i ser llegits, però no troben els canals adequats per fer-ho en uns temps en els quals les polítiques editorials venen marcades per la rendibilitat immediata i la manca de risc.

En aquest sentit, el jurat del IV Premi Anna Maria de Saavedra no es fixarà tant en l’edat de l’autor o en el gènere dels originals presentats com en la qualitat literària de la proposta a l’hora der fer l’elecció. La idea de l’organització és donar a conèixer l’obra guanyadora a mitjans de setembre i que es pugui presentar públicament a primers de desembre d’enguany, coincidint amb l’aniversari de La Cultural Llibreria. Es tracta, doncs, que l’obra, ja publicada, es pugui posar a la venda durant la campanya de Nadal, sempre i quan les circumstàncies actuals, marcades per la pandèmia de la Covid-19, ho permetin.

A les tres primeres edicions del premi, es van presentar el mateix nombre d’originals, una dotzena, de diversos gèneres –teatre, narrativa i poesia- i el jurat qualificador va elegir, per unanimitat, la novel·la de Pep Antoni Roig Abans de la boira (2017), Que tota aquella merda valgui la pena (2018) d’Anna Mas i Coses sublims (2019) d’Agnès Esquirol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: